تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
حاج اسماعیلی در گفتگو با رویداد۲۴:

دریافت عوارض ۱۰ یورویی از مردم کاری خودسرانه بوده است | متاسفانه دیواری کوتاه‌تر از مردم پیدا نمی‌کنند | فکر می‌کنند هرکسی خارج می‌رود، ثروتمند است

حاج اسماعیلی کارشناس بازار ارز می‌گوید تا زمانی که با محدودیت و تحریم مواجه هستیم و کسری بودجه داریم، این فشار‌ها مثل گرفتن ده یورو عوارض، به مردم وارد خواهد شد.

دریافت عوارض ۱۰ یورویی از مردم کاری خودسرانه بوده است | متاسفانه دیواری کوتاه‌تر از مردم پیدا نمی‌کنند | فکر می‌کنند هرکسی خارج می‌رود، ثروتمند است

رویداد۲۴ | زینب غبیشاوی: هر روز یک تعرفه و عوارض! به تازگی و بر اساس مصوبه مجلس، مسافران پروازهای خارجی باید مبلغ ۱۰ یورو به عنوان عوارض خروج از کشور علاوه بر آن عوارض مصوب شده، باید پرداخت کنند. گفته شده این تصمیم با هدف تامین منابع مالی برای توسعه زیرساخت‌های فرودگاهی گرفته شده است. 

این عوارض ده یورویی در حالی از مردم گرفته می‌شود که حقوق مردم به ریال است و عمده مردم صرفا برای رفتن به یک سفر تفریحی به ترکیه که هزینه آن از یک سفر به کیش ارزان‌تر است، باید ده یورو (۶۰۰ هزارتومان) پرداخت کنند. این درحالی است که مردم هیچ خدمات با کیفیت و بیشتری در فرودگاه دریافت نمی‌کنند و فرودگاه امام کماکان وضعیت آشفته‌ای از لحاظ صف‌های طولانی، امکانات رفاهی و ... روبه‌رو است و معلوم نیست این پول عوارض قرار است در راستای رفاه و راحتی مردم پرداخت شود یا کسری بودجه دولت را تامین کند. حمید حاج اسماعیلی کارشناس اقتصادی در گفتگویی با رویداد۲۴ معتقد است که این تصمیم‌ها خودسرانه است و دولت منبع درآمدی برای تامین هزینه‌هایش ندارد و خب چه دیواری کوتاه‌تر از مردم! در ادامه نکات مهم این گفتگو را می‌خوانید:

**********

*متاسفانه این نوع تصمیمات ناشی از این است که برنامه‌های درست و راهبردی و فنی برای ایجاد درآمد در کشور نداریم و به جای توسعه بازار اقتصاد، بازار کشاورزی، کار و ... برای رونق تولید در کشور باشیم، مسیر‌هایی را در پیش می‌گیریم که می‌تواند آسیب زا باشد.

*دولت به دنبال کار‌های کوتاه‌مدت، سریع‌الوصول و در عین حال در درسترس است مانند گرفتن پول از مردم. این را در بخش‌های مختلفی دیدیم و بسیاری از عوارض و تعرفه‌هایی که در کشور وضع می‌شود، مورد انتقاد است، چرا که بیشتر روی گرفتن پول و هزینه از جیب مردم محاسبه شده است و از همین رو مورد انتقاد مردم است، خصوصا اینکه همانقدر که مردم پول برای عوارض و تعرفه پرداخت می‌کنند، خدمات همسانی دریافت نمی‌کنند.


بیشتربخوانید: 
رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی ایران : گرفتن ۱۰ یورو از مسافران در فرودگاه، اخاذی است | دست در جیب مردم می‌برند


*دولت از گذشته به درآمد‌های نفتی عادت کرده است و اکنون به مرور عادت کرده به درآمد‌های مالیاتی، تعرفه‌گذاری و عوارضی، که به نظر من یک سم برای کشور است.

*بله حتما مالیات و عوارض‌ها درآمد‌های خاص خود را برای کشور دارد، اما اینکه منابع اصلی  درآمد‌ها از مردم گرفته شود، در درازمدت برای کشور ایجاد مشکل می‌کند، کما اینکه الان هم دچار این مشکل هستیم و مردم ناراضی هستند و به آن اندازه‌ای که پول پرداخت می‌کنند، نمی‌توانند هزینه دریافت کنند.

*متاسفانه یک نگاه اشتباهی در دیدگاه حاکمیتی و دولتی وجود دارد که می‌گویند هرکس سفر خارج می‌رود، پس ثروتمند است و همیشه به خارج از کشور می‌رود! واقعا اینگونه نیست. بسیاری از مردم برای کار‌های اداری، درمانی و یا دیدار با خانواده‌هایشان که ناشی از مهاجرت است، به خارج از کشور می‌روند. وقتی هر روز عوارض خروج از کشور را بالا می‌بریم مردم آسیب می‌بینند و بخشی از مردم اصلا توان آن را ندارند.

*این درآمد‌ها بیشتر برای این است که برنامه‌های دقیق و بلند‌مدتی برای بودجه و درآمد و تولید ثروت نداریم و دنبال راه‌های سریع می‌گردیم که مردم هم کوتاه‌ترین دیوار‌ها هستند که مردم می‌توانند از طریق آن‌ها به منابع دسترسی پیدا کنند. رویکرد دولتی نسبت به این درآمد‌ها باید عوض شود.

*من فکر می‌کنم تا زمانی که با محدودیت مواجه هستیم و کسری بودجه داریم، این فشار‌ها به مردم وارد خواهد شد. کما اینکه می‌بینیم تحریم‌های جدیدی برای صنعت هواپیمایی ایجاد شده و این می‌تواند همین درآمد‌های دولت را هم محدودتر کند.

*متاسفانه عمده این تصمیمات در جلسات مخفی و بدون در نظر گرفتن مردم اتخاذ می‌شود و در ازای این افزایش عوارض و گرفتن ده یورو از مردم هیچ خدماتی هم به آن‌ها ارائه نمی‌شود. همینطور که می‌بینید در فرودگاه قیمت‌ها چندین برابر است و حتی قیمت بلیط‌ها هم آنقدر گران و آزاردهنده است و هیچ تناسبی با حقوق مردم ندارد.

*فکر نمی‌کنم دولت چهاردهم ظرف دو سه سال بتواند سامانی به این وضعیت بدهد. برخی از این اتفاقات و مشکلات در طی ۳۰ الی ۴۰ سال گذشته در کشور شکل گرفته است و همواره این تصمیمات به ضرر مردم بوده و طبیعتا نیازمند یک زمان بلند برای درست کردن آن وجود دارد و هیچ وقت این پول‌ها  در راستای راحتی و نفع  مردم استفاده نمی‌شود. این دریافت ده یورو در فرودگاه از مردم یک تصمیم خودسرانه و سرخود بوده است.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۵
0
2
درست است. دیگرانی که با دنیا سر جنگ دارند مسئولیت کارها و اعمالشان را نمی پذیرند و مصائب تصمیمات آنها را ما مردم باید بپردازیم.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۵
0
0
دزدى سر گردنه به روش مدرن اين از هواپيمائى و از بانک ها که ديگه نگو برا هر نقل و انتقال چسکى بانکى کلى کارمزد مى گيرند حساب کنيد چند ميليون نفر در روز و چقدر دزدى در روز روشن انجام مى شه.
ناشناس
|
Sweden
|
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
0
0
در همه دنیای غرب مسافر عوارض فرودگاه میپردازه! ربطی هم به فقیر و غنی نداره! گرچه در ایران میلیاردرای بالای شهری میتونن ۵۰۰-۶۰۰ میلیارد واسه کنسرت معین خرج بکنند!
این عتیقه‌جات رو شما از کجا پیدا میکنین و این نظرات مشعشع رو از کیسه کدوم عطاری درمیارند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
0
0
با تشکر از مطلب و مقاله وزین شما !
ولی هنوز ۱۰ یورو را می گیرند !!!!
نظرات شما